Το μήνυμα του Δήμου Νέας Σμύρνης για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Ημερομηνία: 04-10-2021

Το δικό του μήνυμα στέλνει ο Δήμος Νέας Σμύρνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, με ανάρτηση που έγινε στην ιστοσελίδα του Δήμου. Η ανάρτηση συνοδεύεται από ένα αφισάκι στο οποίο υπάρχει μήνυμα κατά της κακοποίησης των ζώων, ενώ γίνεται αναφορά σε φιλοζωικές δράσεις του Δήμου.

Αναλυτικά:

4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
“Μέχρι ο άνθρωπος να αγαπήσει ένα ζώο, ένα κομμάτι της ψυχής του παραμένει κοιμισμένο” Ανατόλ Φρανς

Στο Δήμο Νέας Σμύρνης το κεφάλαιο «αδέσποτα ζώα», αυτά δηλαδή που έχουν περισσότερο ανάγκη από καθημερινή φροντίδα και περίθαλψη, τυγχάνει ιδιαίτερης προσοχής. Επιθυμούμε να προσφέρουμε τα μέγιστα. Κάνουμε αρκετά αλλά όχι όλα. Ξεκινήσαμε, κι αυτό έχει σημασία. Και προχωράμε με βήματα σταθερά και με όρεξη για δουλειά.
Το πιο βασικό βήμα που έγινε ήταν αναμφίβολα η δημιουργία πενταμελούς επιτροπής περίθαλψης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς. Αποτελείται από τον εκάστοτε Αντιδήμαρχο -επικεφαλής του Γραφείου Αστικής Πανίδας-, εκπροσώπους των φιλοζωικών σωματείων της πόλης μας, κτηνιάτρους και εκπαιδευτές σκύλων. Συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα διευθετώντας, μέσα από άψογη συνεργασία, όλα τα σχετικά θέματα που προκύπτουν καθ’ όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο.
Επί της οδού Σινώπης 17 βρίσκεται το Γραφείο Αστικής Πανίδας και Χλωρίδας του Δήμου μας, απ’ όπου οι φιλόζωοι δημότες – σιτιστές μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν τροφή για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων της πόλης μας, να αναφέρουν τα προβλήματα που προκύπτουν με αυτά, να ζητούν πληροφορίες και γενικά να ενημερώνονται για τα σχετικά προγράμματα και τις δράσεις του Δήμου. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 9345658.
Κατόπιν διαγωνισμού κτηνίατρος της περιοχής μας αναλαμβάνει την στείρωση, την ηλεκτρονική ταυτοποίηση (chip), τον εμβολιασμό, την περίθαλψη και τα έκτακτα περιστατικά που συμβαίνουν στα αδέσποτα ζώα της πόλης μας. Ο Δήμος μας έχει σύμβαση και με πανσιόν ζώων στην οποία μεταφέρονται ζώα που αφαιρούνται με εισαγγελική εντολή ή αδέσποτοι σκύλοι που βρίσκονται μέσα στα όρια της πόλης μας
Επιπλέον, ξεκίνησε ήδη η δημιουργία επίσημου δημοτικού μητρώου εθελοντών – φροντιστών αδέσποτων ζώων, οι οποίοι πραγματοποιούν διαρκείς συναντήσεις και συζητήσεις με την αρμόδια Αντιδήμαρχο για την επίλυση των θεμάτων που τους απασχολούν σχετικά πάντα με τους αδέσποτους τετράποδους φίλους μας.
Στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται το εκπαιδευτικό διαδραστικό και πολυθεματικό πρόγραμμα «Ζωό …φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης» από την ομάδα ΖΩ.Ε.Σ. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και στοχεύει σε ένα ανθρωπινότερο αύριο για όλους, όπου δίποδοι και τετράποδοι θα απολαμβάνουν έναν κόσμο με ισότητα, ισονομία και δικαιοσύνη. Δίχως πόνο.
Τοποθετήσαμε, τέλος, σε πάρκα και πλατείες της Νέας Σμύρνης το σύστημα μιας χρήσης μαζέματος ακαθαρσιών σκύλου και κατοικίδιων με το όνομα «ΝΟ ΚΑΚΑ».
Αυτές τις μέρες τοποθετούνται, ταΐστρες και ποτίστρες σε σημεία με μεγάλες αποικίες γατιών όπως και σπιτάκια για την προστασία τους από το κρύο ή τη ζέστη.
Σε συνεργασία που προκύπτει από συστηματική, διαρκή και άμεση επικοινωνία με τα φιλοζωικά σωματεία αλλά και όλους τους εθελοντές φιλόζωους της πόλης μας, φροντίζουμε με κάθε τρόπο τα ζώα που ζουν, άθελά τους, στους δρόμους της Νέας Σμύρνης. Επιθυμούμε δε με μια σειρά από ενέργειες και δράσεις να ενισχύσουμε το φιλοζωικό αίσθημα σε παιδιά και μεγάλους. Γιατί η σχέση μας με τα ζώα δεν είναι κάτι υποκατάστατο. Είναι κομμάτι της ζωής αναντικατάστατο.

radio
Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες

Πρωτοσέλιδα

library
kygeias