Απάντηση του Δήμου Ν. Σμύρνης προς τους γονείς δημοτικών σχολείων για self & rapid tests

Ημερομηνία: 21-01-2022

Με επιστολή που απέστειλε ο Δήμος Ν. Σμύρνης προς τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων 1ο, 2ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 12ο απάντησε στο, δίκαιο όπως το χαρακτηρίζει, αίτημα για δωρεάν self και rapid tests. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Πολύδωρος Συρίγος, ο Δήμος παρ’ ότι έχει χώρο προς διάθεση για τη διενέργεια δωρεάν τεστ για μαθητές δεν υπάρχει το αντίστοιχο εξειδικευμένο προσωπικό να τα στελεχώσει.

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριες/Κύριοι,

Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αίτημα των συμπολιτών μας για δωρεάν self tests και rapid tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ο Δήμος Ν. Σμύρνης, όπως και άλλοι Δήμοι, κληθήκαμε την τελευταία στιγμή, Σάββατο 9/1/2022 και ώρα 20:30 να βοηθήσουμε στην κάλυψη των ελλείψεων self tests για το άνοιγμα των σχολείων μας.

Ανταποκριθήκαμε άμεσα και έτσι τη Δευτέρα 11/1/2022 προμηθευτήκαμε, με ιδίους πόρους, 1500 self tests τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας.

Ήδη από σήμερα 19/1/2022, η πολιτεία θα προμηθεύσει, μέσω φαρμακείων δωρεάν self tests για τους μαθητές. Στο Κέντρο Υγείας Ν. Κόσμου και Καλλιθέας, διενεργούνται ήδη δωρεάν rapid tests και PCR.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης έχει τη δυνατότητα να διαθέσει μόνιμο χώρο για τη διενέργεια καθημερινών δωρεάν tests. Υπάρχει όμως αδυναμία των Δημόσιων Υγειονομικών φορέων στη στελέχωση των χώρων αυτών με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό σε καθημερινή βάση.

Σε έρευνα αγοράς που έγινε από το Τμήμα Παιδείας του Δήμου μας προς τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα της πόλης μας έχουμε δεχθεί τις παρακάτω προσφορές για μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων μας:

  • Διαγνωστικό Κέντρο «Βενιζέλειο» οδός Ελ.Βενιζέλου 22

Rapid test 8 ευρώ

PCR test 40 ευρώ

  • Διαγνωστικό Κέντρο «Βιοϊατρική» οδός Ελ. Βενιζέλου 231

Rapid test 6 ευρώ

PCR 47 ευρώ  με 25% έκπτωση σε οικογένειες άνω των τριών μελών δηλαδή 35 ευρώ

  • Διαγνωστικό κέντρο «Ιατρόπολις» οδός Λεωφόρου Ανδρέα Συγγρού 187

Από 22/1/2022 θα παρέχει για μαθητές :

Rapid test 8 ευρώ

PCR 35 ευρώ και

Έλεγχο IgG αντισωμάτων 20 ευρώ

Για γονείς:

Rapid test 9 ευρώ

PCR42 ευρώ

Έλεγχο IgG αντισωμάτων 20 ευρώ

Ενώ αναμένουμε προσφορά και από την “Απεικονιστική Διάγνωση” στην Λ. Συγγρού.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
Δια Βίου Μάθησης & Παιδείας
ΣΥΡΙΓΟΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ

 

 

 

 

radio
Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες

Πρωτοσέλιδα

library
kygeias