Με συνολικά 6 θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδρίασε την Τετάρτη 13 Ιουλίου η επιτροπή Χωροταξίας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, προεδρεύοντος του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν από μεριάς Δήμου Νέας Σμύρνης οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Κρικρής και Αλέξανδρος Ζαβός.

Στην παρέμβαση του ο κ. Κρικρής αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της έλλειψης Υπηρεσίας Δόμησης στο Δήμο Νέας Σμύρνης, τονίζοντας τα εξής: «Με τη διοικητική υποστήριξη του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης εδώ και 12 χρόνια καλύπτουμε τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες μας.
Μεταβιβάσεις και συμβόλαια,οικοδομικές άδειες,έλεγχος αυθαιρέτων καθώς και εγκρίσεις  τοπογραφικών έχουν παγώσει , με αποτέλεσμα οι πολίτες να βρίσκονται σε αδιέξοδο με προσωπικό κόστος πολλές φορές.
Η μεταφορά των υπηρεσιών δόμησης στους δήμους δείχνει -εκ του αποτελέσματος- να έχει αποτύχει, καθώς η Πολιτεία ουδέποτε μερίμνησε για την επαρκή στελέχωσή τους με ανθρώπινο δυναμικό.
Από τους 332 δήμους της χώρας, οι 168 μόλις δήμοι (51%) διαθέτουν Υπηρεσία Δόμησης. Από αυτές, οι 98 λειτουργούν με ελλιπέστατο προσωπικό.
Από τη μια πλευρά στα πλαίσια της αποτελεσματικής λειτουργίας του θεσμού της αυτοδιοίκησης είναι μείζονος σημασίας η εύρυθμη λειτουργία δημοτικών υπηρεσιών δόμησης ενώ από την άλλη και με γνώμονα οικονομίες κλίμακος  το κεντρικό κράτος αλλάζει συνεχώς το νομοθετικό προγραμματισμό.
Θεωρούμε ότι εφόσον υλοποιηθούν τα αυτονόητα είναι υπέρ των δήμων η λειτουργία των υπηρεσιών δόμησης αξιοποιώντας ψηφιακές διαδικασίες μειώνοντας παράλληλα τη γραφειοκρατία.
«

Η Επιτροπή έκανε δεκτό ομόφωνα το αίτημα του Δήμου Νέας Σμύρνης για τη δημιουργία Υπηρεσίας Δόμησης και την ολοκλήρωση των διαδικασιών των προσωρινών θέσεων μηχανικών αναγνωρίζοντας το δικαίωμα υπογραφής μηχανικών εγγεγραμμένων στο ΤΕΕ ανεξαρτήτου κατηγορίας είδους και διάρκειας σύμβασης.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι dsc_4363.jpg