Κόντρα Ντενίση και Περιφέρειας για το σκηνικό της ταινίας “Σμύρνη μου αγαπημένη”

Ημερομηνία: 05-10-2021

Το σκηνικό που στήθηκε στο Νέο Φάληρο για τις ανάγκες της ταινίας “Σμύρνη μου αγαπημένη” έγινε αφορμή να ανοίξει κόντρα μεταξύ της Μιμής Ντενίση και της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα η κ. Ντενίση ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη νέα της ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη».

Όπως είπε η Μιμή Ντενίση, το σκηνικό το οποίο στήθηκε στο Φάληρο κόστισε ένα εκατομμύριο ευρώ και ενώ πρότεινε να διατηρηθεί ως θεματικό πάρκο, τελικά καταστράφηκε.

«Στο Φάληρο έγινε ένα τεράστιο σκηνικό του ενός εκατομμυρίου που έπιανε όλη την παραλία. Ήταν μια αληθινή απεικόνιση του λιμανιού της Σμύρνης και είπαμε και οι βάρκες να είναι αληθινές και τα καράβια, να μην είναι όλα εφέ», είπε η Μιμή Ντενίση.

«Το σκηνικό καταστράφηκε. Δεν ζούμε σε χώρα που να καταλαβαίνουν οι πολιτικοί μας ότι αυτό θα ήταν ένα… Αυτό ήταν ένα σπουδαίο θεματικό πάρκο που θα μπορούσε να γίνει πιο στέρεα η κατασκευή, να κάνουν 2-3 καφέ» πρόσθεσε η Μιμή Ντενίση.

Σε ερώτηση του Γιώργου Λιάγκα, αν το πρότεινε, η ηθοποιός είπε: Φυσικά και το πρότεινα, ήρθαν πάρα πολλοί υπουργοί και το είδαν και ενθουσιάστηκαν. Αυτό ανήκε στην Περιφέρεια. Προφανώς, ο Περιφερειάρχης δεν θεώρησε ότι ήταν κάτι σημαντικό ώστε να μείνει»

Τι απαντά η Περιφέρεια Αττικής

Η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής ήταν άμεση. Όπως αναφέρεται, ουδέποτε ζητήθηκε επίσημα να αξιοποιηθεί το σκηνικό της ταινίας. Επίσης τονίζεται η συμβολή της Περιφέρειας στα γυρίσματα της ταινίας:

“Η Περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας τον ισχυρό συμβολισμό της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» και την ανάγκη ανάδειξης των τραγικών για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό ιστορικών γεγονότων της εποχής, συνέδραμε έμπρακτα στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων της ταινίας.

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Αττικής:

  • Παρείχε οικονομική ενίσχυση ύψους 124.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για την υλοποίηση της ταινίας.
  • Διέθεσε τον χώρο εντός του εργοταξίου όπου εκτελούνται οι εργασίες για την ανάπλαση του φαληρικού όρμου προκειμένου να υλοποιηθούν τα γυρίσματα της ταινίας.
  • Διέθεσε μηχανήματα για τη διαμόρφωση του χώρου ώστε να γίνουν απρόσκοπτα τα γυρίσματα
  • Συνεργάστηκε με τον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να δοθεί παροχή ρεύματος για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

Επισημαίνεται πως ουδέποτε αρνήθηκε η Περιφέρεια Αττικής να συνδράμει σε ότι της ζητήθηκε από την παραγωγή της ταινίας, ενώ ουδέποτε κατατέθηκε στις υπηρεσίες της έγγραφη πρόταση για αξιοποίηση του σκηνικού της ταινίας.  

 Με δεδομένα όλα τα παραπάνω μας προκαλούν έκπληξη οι ισχυρισμοί της κυρίας Ντενίση” αναφέρει η ανακοίνωση.

 

radio
Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες

Πρωτοσέλιδα

kygeias
kygeias