ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Με επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα για τα απόβλητα και την κλιματική αλλαγή

Ημερομηνία: 25-11-2021

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου από τον Δήμο Νέας Σμύρνης, η ημερίδα «Αλλάζουμε συνήθειες, μειώνουμε τα απόβλητά μας, αντιμετωπίζουμε την κλιματική αλλαγή», η οποία έγινε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων.

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κρικρής τόνισε την αξία της ανακύκλωσης στην πόλη μας και κατ’ επέκταση στο περιβάλλον και επεσήμανε πόσα μπορούν ακόμα να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Ομιλητές ήταν ο γεωπόνος MSc Παναγιώτης Παπαδόπουλος, συνιδρυτής της Med Culture & Open Farm, η καθηγήτρια του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Ρόϊδω Μητούλα και η επίκουρη καθηγήτρια του Ιόνιου Πανεπιστημίου Όλγα-Ελένη Αστάρα, οι οποίοι εστίασαν στη Βιώσιμη Ανάπτυξη, στη Βιώσιμη Προστασία του Περιβάλλοντος και στο Βιώσιμο Αγροδιατροφικό μοντέλο. Χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών Δήμητρα Νάνου.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης πρωτοστατεί τόσο στην ανακύκλωση όσο και στην κομποστοποίηση, καθώς προ ημερών ξεκίνησε η χωριστή συλλογή Βιοαποβλήτων και στις κατοικίες του Δήμου.

 

Φωτογραφίες: Ελένη Γρηγοριάδου

radio
Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες

Πρωτοσέλιδα

kygeias
kygeias