Βραδιές Σινεμά στη Νέα Σμύρνη – Δεκαήμερο Αφιέρωμα στον Κουβανέζικο Κινηματογράφο

Ημερομηνία: 09-09-2021

Πιστός στο ραντεβού του για έβδομη συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης διοργανώνει το Open Air Cinema Festival, με ένα μοναδικό Αφιέρωμα στον Κουβανέζικο Κινηματογράφο, από τις 10 έως τις 20 Σεπτεμβρίου

Τη  δεκαετία του ’60 άρχισε να  εδραιώνεται ο Κουβανέζικος κινηματογράφος, καθορίζοντας  τα αισθητικά και θεματικά του όρια, με όχημα την πολιτιστική του ταυτότητα. Μέχρι τότε είχε να επιδείξει ταινίες φτωχής καλλιτεχνικής αξίας, οι οποίες αναφέρονται συχνά ως “προεπαναστατικές”, θέτοντας ένα χρονικό όριο, πριν και μετά την άνθησή του.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν, «στο  αφιέρωμα θα προβληθούν 10 ταινίες από τη χρυσή δεκαετία του Κουβανέζικου κινηματογράφου και κάποιες πιο σύγχρονες, σε μία προσπάθεια μύησης του κοινού σε έναν πιο ιδιαίτερο και όχι τόσο εμπορικό κινηματογράφο. Φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια,  διατηρούμε την ελεύθερη είσοδο, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους όσοι αγαπούν τον κινηματογράφο να απολαύσουν δωρεάν δέκα ενδιαφέρουσες ταινίες.»

Οι προβολές πραγματοποιούνται στο  Ιωσηφόγλειο Μέγαρο (Συγγρού 221), σε ένα ιδιαίτερο σινεμά που δημιουργήθηκε ειδικά για τους σινεφίλ της πόλης μας. Δέκα δυνατές ταινίες της χρυσής δεκαετίας του κουβανέζικου κινηματογράφου, με ελεύθερη είσοδο από τις 10   έως  τις 20 Σεπτεμβρίου στις 21.00.

Το Αφιέρωμα γίνεται στο πλαίσιο  των Ιωνικών Γιορτών που παράλληλα με το Open Air Cinema Festival  έχουν εξελιχθεί σε  ένα από τα πιο δημοφιλή πολιτιστικά φεστιβάλ της Αθήνας, μετατρέποντας τη Νέα Σμύρνη σε χώρο υποδοχής των μεγαλύτερων παραγωγών και καλλιτεχνικών δράσεων της σεζόν, φιλοξενώντας κάθε χρόνο περισσότερους από 80000 επισκέπτες από όλη την Αθήνα.

Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, όπως και στις εκδηλώσεις των Ιωνικών Γιορτών θα εφαρμοστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του κοινού από τον COVID 19.

 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών:

radio
Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες

Πρωτοσέλιδα

kygeias
kygeias